SzerzőBejegyzés
-
Hozzászólás: backteszt sebesség növelése #4925
Persze,mi is köszönjünk a sok önzetlen segítséget,a Te lapod a legjobb Mo.-on.Mégegyszer BUÉK!!!!
Hozzászólás: backteszt sebesség növelése #4922Teszteltem a ramdrive-ot (win10 alatt),backtest ugyanazzal a beállítással és visszagörgetős adatbázissal (kb 1 év) MACD Sample.ex4 expertel a tapasztalat a következő (kontroll pontos alapon):
Vizuális mód,4 proci:
-ramdrive-ban futtatva 34s
-ssd-ről futtatva 43sAffinitást 1 procira korlátozva:
-ramdrive-ban futtatva 60s
-ssd-ről futtatva 129sVizuális mód kikapcsolva,4proci:
-ramdrive-ban futtatva 5,5s
-ssd-ről futtatva 5,8sA kötésszám mindenhol ugyanannyi volt : 29144db,pici eltérés volt csak a profit-ban.
A számok úgy gondolom magukért beszélnek,tehát:
-bizony a vizualitás eszi a vasat ,de ezt eddig is tudtuk
-a teszteknél és az optimalizációnál nem a háttértároló a fontos hanem a proci(k) !!! L-Cash-ek+matematikai stb
-a win 10 jól kezeli a háttértárolókat,elsőbbsége van a matematikai szálaknak stb,állítólag jobb mint a win7BUÉK mindenkinek,vegyetek erős vasakat és teszteljetek sokat: Viktor
Hozzászólás: backteszt sebesség növelése #4854Aminek örülnék tehát, 7x gyorsabb teszt és ne bizirgálja állandóan az ssd-ket :-))))
Hozzászólás: backteszt sebesség növelése #4853Igen,nálam is mindenben ssd van, a tesztgépemben duplán is (én red-vezérlővel párhuzamosan járatom őket,úgy elméletileg 2x gyorsabb) bár a sok írás olvasás
nem túl egészséges,
amúgy a ramdrive 7x gyorsabb az ssd-nél , és én a ramot is dual chanelba kötöttem,az meg azért gyorsabb :-))Hétvégén rárepülök a ramdrive témára és beszámolok mire jutottam!
Hozzászólás: backteszt sebesség növelése #4850Köszi,vágom miért csak 1 magra érdemes ráengedni,csak nekem már minden gépemen win10 van,de megnézem,hogy az affinitás beállítással tényleg gyorsul-e a teszt.
Másik 5letem: a tesztgépemben 16giga ram van,most jutott eszembe amit régen már más progival kapcsolatban próbáltam a: ramdrive
Te nem próbáltad még? elméletileg akár 14gigás meghajtót is tudok varázsolni a ramban és ha oda telepítenék metát?
Elférne még a hisztorikus adatbázissal is,illetve kikapcsoláskor iso fájlba kimenti az ottani dolgokat,tehát nem macerás!
Nekem ez a ramdrive progi vált be:https://www.softperfect.com/products/ramdisk/
szerinted?
Hozzászólás: backteszt sebesség növelése #4847hyperthreading letiltás a Bios-ban a gyorsaságon nem segítene esetleg?
Hozzászólás: backteszt sebesség növelése #4846Illetve win10 nél is van értelme állítani? Mivel itt Unix-hoz hasonló proci kezelés van.
Hozzászólás: backteszt sebesség növelése #4845Köszi!
Kipróbálom,nekem 4 magos gépem van ezért egyszerre 4 metát szoktam futtatni.
Az affinitás beállítása gondolom csak 1 meta futtatásnál gyorsít,ha négyet futtatok 4 magon akkor is van értelme?-persze,rendszergazdi vagyok a profilban
-UAC ki van kapcsolva
-több embrtől kérdeztem mindenféle oprendszer és beállítással:mindenkinél nem törli!!csúsztatnak a fiúkák ,ha újraindítás kellene akkor esetleg törlés után egy feliratnak illene
megjelenni ,hogy indítsd újra a gépet :-))Hozzászólás: optimalizáció mentése #3173szívesen,jó ez a blog :-)
Hozzászólás: optimalizáció mentése #3171Sikerült:
1. Optimalizáció lefuttat
2. meta bezár
3. Elmenteni a metán kívül valahova a következő fájlokat
-robot setup beállítását (szokásos módon)
– tester-caches mappából az utolsó módosított fájlt ami így néz ki: robotnév.instrumentumnev-időtáv
-tester könyvtárból elmenteni : robotnev.konfig fájlt és a
lastparameters fájltHa mást csináltunk a metával és utána vissza akarunk térni ehhez az optimalizációhoz és az
eredményekkel backtesztelni akarunk anélkül,hogy még egyszer megvárnánk az opt. lefutását:1. meta bezár
2. visszaírni az elmentett 4 fájlt (értelemszerűen ugyanoda és kitörölni a régieket)
3. meta megnyit,instrumentum ,időtáv, spread beállít
4. setup visszatölt a robotba
5. optimalizáció fül pipa
6. start: ha csippan egyet anélkül ,hogy elindulna az optimalizáció :örülünk,megjelenik az optimalizációs eredmények fül,lehet a részeredményekkel backtesztelni :-)) -
SzerzőBejegyzés